İstanbul merkezli 6 ilde yürütülen Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturma kapsamında, dava dosyasına sonradan eklenen kişilere yönelik önemli bir gelişme yaşandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, toplam 24 şüphelinin 16'sının tutuklandığı belirtildi.

Bu kapsamda Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Elagöz, Kadir Yiğit, Merve Nur Korkut, Muhammed Oğuz Başar, Murat Yiğit, Tolunay Topal, Yasemin Yiğit, Tuğba Demir, Yavuz Selim Korkut'un mal varlıklarına el konuldu. Ayrı dosyada devam eden sosyal medya fenomeni Özlem Altınok Öz ve eşi Tayyar Taylan Öz'ün de mal varlıklarına el konulduğu öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında Hapis Cezası İstendi! Hakaretten 2 Yıl 4 Ay Yatabilir Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında Hapis Cezası İstendi! Hakaretten 2 Yıl 4 Ay Yatabilir

Soruşturma kapsamında dosyaya son eklenen kişilerle ilgili 12 şirket hakkında kayyum ataması kararı verildi. Toplamda 24 kişinin gözaltına alındığı operasyonlar, İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım tarihinde gerçekleştirilmişti. Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilerin, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan ön inceleme raporunda sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi yapıldığı belirlenmişti.

Paranın aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği ve ardından gayrimenkul ve araç alımları yapıldığı tespit edilen operasyon, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilmişti. Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklanmış, Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 27 şirkete kayyum atanmıştı. Aynı hakimlik, sosyal medya fenomenlerine de yurt dışına çıkış yasağı getirmişti. Soruşturma, detaylı bir şekilde devam ediyor.