Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Belirsizlik Yaratıyor

İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle, final maçının İstanbul'dan başka bir yere taşınabileceği belirtildi. Seçimler sonucunda İstanbul ve Türkiye'de yaşanabilecek huzursuz ortam, organizasyonun başarıyla gerçekleşmesini zorlaştırabilir.

UEFA, Alternatif Planlar Üzerinde Çalışıyor

Haberde, seçimlerin ardından yaşanabilecek gergin ortamın sürebileceği ve bu durumun UEFA'nın finalin düzenleneceği yeri değiştirme kararı almasına yol açabileceği ifade edildi. UEFA'nın, Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul'dan üçüncü kez alma planları yaptığı öğrenildi.

İstanbul, Daha Önce de 2 Kez Şampiyonlar Ligi'ni Kaybetmişti

Geçmişte yaşanan pandemi ve Covid kısıtlamaları nedeniyle İstanbul, 2019-20 sezonunda düzenlenmesi planlanan finali Portekiz'in Lizbon şehrine kaptırmıştı. Bir yıl sonra, Türkiye'nin İngiliz hükümetinin Covid kırmızı listesinde yer alması sebebiyle 2020-21 Şampiyonlar Ligi finali de yine Portekiz'e, bu kez Porto şehrine verilmişti.

Gözler, önümüzdeki günlerde yaşanacak siyasi gelişmelere ve UEFA'nın alacağı karara çevrildi. Şampiyonlar Ligi finalinin nihai kaderi, yaşanacak gelişmelere bağlı olarak değişebilir.