Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için tıp alanında uzmanlık mevzuatına uygun olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş hekimi, diş hekimi, uzman eczacı ve eczacı kadrolarına ilk kez veya yeniden atama yapılacak.

Atama ve yerleştirme işlemleri noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile gerçekleştirilecek.

Bu kura, eczacı unvanına sahip adaylar için 1. ve 2. yerleştirme olmak üzere iki ayrı şekilde gerçekleştirilecek, diğer unvanlar ve branşlar için ise sadece 2. yerleştirme yapılacak.

Birinci yerleştirmede "Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu için yabancı dil yeterliliğine sahip eczacı unvanlı personel alımı" gerçekleştirilecek. İkinci yerleştirmede ise "Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşları için uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi, uzman eczacı ve eczacı unvanında personel alımı" yapılacak.

Kura başvuruları, "https://ekip.saglik.gov.tr" adresinden erişim sağlanan Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) üzerinden belirtilen süreler içinde yapılacak.

Başvuru yapacak adaylar, kura takviminde belirtilen tarihler arasında EKİP üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurarak tercihlerini kaydedecek ve kesinleştirecek. Kesinleştirme işleminden sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacak. Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacak.

Eczacı unvanı dışındaki diğer unvan ve branşlara sahip adaylar sadece 2. yerleştirme için tercih yapabilecek ve en fazla 10 tercihte bulunabilecek.

Kura başvurusunda bulunan ve başvurusunu iptal etmek isteyen adaylar, 5 Mart-20 Mart 2024 tarihleri arasında saat 18.00'e kadar EKİP üzerinden elektronik ortamda başvurularını iptal edebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rolex saat ve ıstakoz tepkisi: Ayrıca uyarmam mı gerekiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rolex saat ve ıstakoz tepkisi: Ayrıca uyarmam mı gerekiyor?

Başvurusunu iptal edenler, bu kura için yeniden başvuramayacaklar.

İnceleme sonucunda uygun bulunmayan başvurular, ret gerekçeleriyle birlikte EKİP üzerinden ilan edilecek ve itirazlar elektronik ortamda alınacak, sonuçlar yine EKİP üzerinden duyurulacak.

Kura sonucuna göre, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlara yerleşenlerin atamaları, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri uyarınca gerekli işlemler tamamlandıktan sonra gerçekleştirilecek. Atamaya engel bir durumu bulunan adayların atamaları yapılmayacak.