Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'de yaşanan insanlık dışı saldırının ardından Türkiye'nin bu olaya duyarsız kalmayarak Gazze'ye sağlık hizmeti sağlamak için harekete geçtiğini açıkladı. Ayrıca, uluslararası sağlık örgütleri ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Koca'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekildedir;

Buğdayda hasat dönemi: Fiyat önerisi geldi Buğdayda hasat dönemi: Fiyat önerisi geldi

"Gazze'de Al-Ahli Arab Hastanesi'ne yapılan insanlık dışı saldırının ardından, Dünya Sağlık Örgütü'nün en üst yöneticileri dahil olmak üzere birçok uluslararası muhatabımla telefon diplomasisi gerçekleştirdim. İnsan sağlığına hizmet eden kurumların herhangi bir gerekçe ile saldırıya uğramasının kabul edilemez olduğunu vurguladık. Bu saldırıya tepkisiz kalmamız asla mümkün değil. Hasta ve masum insanların çaresizliği, dünya toplumunun bazı kesimlerinin görmezden geldiği veya üstlenmekten kaçındığı bir vicdani sorumluluğu bizlere yüklemektedir.

Türkiye olarak, bölgeye Gemi Hastane gönderme veya Gazze'de veya Refah Sınır Kapısı civarında Sahra Hastaneleri kurma konusunda hazırız. Filistinli kardeşlerimize sağlık hizmeti sunmak ve bu hizmetleri yürütmek için gereken adımları atacağız. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ile yaptığım görüşmede bölgenin sağlık hizmetlerinin acil olarak desteklenmesi gerektiğini belirttik. Bu çalışmaları yürütmek için, eğer karar verilirse DSÖ ile işbirliği yapmaya hazırız. Dünya Sağlık Örgütü'nün de bu tarihi sorumluluğu taşıdığını ve bu konuda işbirliği yapması gerektiğini görüşlerimizde vurguladık. Bu yönde koordinasyon ve işbirliği çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.

Sonuç olarak, diplomatik zorluklara rağmen, Türkiye olarak bebeklerin, çocukların, yaşlıların ve masum insanların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu günler, insanlık ve insanların yanında yer alma tercihini belirlediği önemli günlerdir. Biz, Filistin halkını kardeş olarak gören bir ülkeyiz ve vicdanımızın sesini dinliyoruz."