Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatil uygulamasının geleceği konusunda yeni bir yaklaşım üzerinde çalışıyor. Bakanlık yetkilileri, bu uygulamanın devam edip etmeyeceğine ilişkin bir değerlendirme yapılacağını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta AK Parti  Grup Toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, veliler, öğretmenler ve öğrencilerden gelen taleplere dikkat çekerek, ara tatil uygulamasının geleceği hakkında şunları söyledi: "Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı? Velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım eğer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereğini yaparız. Benim kişisel kanaatim, Türkiye çapında değil bölgesel olarak uygulanabilir. Her il bazlı, iklim koşulları olarak, coğrafi mesafeler uzaklıklar bunlar göz önünde bulundurularak bu inisiyatifler valiliklere bırakılabilir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü!

Bu açıklamalara göre, ara tatil uygulamasının devam edip etmeyeceği, valiliklerin ve yerel faktörlerin dikkate alındığı bölgesel bir yaklaşımla ele alınabilir.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatillerin bölgesel ve il bazlı olarak düzenlenmesi konusunda çalışmalar yapmaktadır. İHA'dan alınan bilgilere göre, ara tatil uygulamasının geleceği bu yılki değerlendirmenin ardından belirlenecektir. İlköğretim ve ortaöğretimde ara tatil uygulamasının sürdürülmesi halinde, bu tatillerin bölgelere ve illere göre planlanması düşünülmektedir. Ayrıca, olumsuz durumların gözlemlenmesi durumunda ara tatil uygulamasından vazgeçilmesi de bir seçenek olarak değerlendirilmektedir.

Ara tatil uygulaması, eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk döneminde 2019 yılında hayata geçirilmişti. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için planlanan ara tatil tarihleri ise şöyledir: Birinci dönem ara tatili 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma arasında yapılacaktır. Ara tatil uygulamasının geleceği hakkındaki kararlar, bu yılki değerlendirme sonuçlarına göre belirlenecek.