Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında Hapis Cezası İstendi! Hakaretten 2 Yıl 4 Ay Yatabilir Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında Hapis Cezası İstendi! Hakaretten 2 Yıl 4 Ay Yatabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Resmi Gazete'de paylaşılan karar, gerekli olan bölgelere 36 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alımı gerçekleşecek. 

28 maddelik çalışmaya göre serbest d hekimleri merkezlerinde bir diş hekimi daha görevlendirilebilecek.

Ebelerin iş yükü ve sorumlulukları de gözden geçirildi. Ebeler gebeliğin belirlenmesi, incelenmesi ve muayene aşamlarında yer alabilecek, normal doğumlarda yetkisi olacak. Doğum esnasında küçük de olsa tıbbi destekler sağlayabilecek.

Çalışma ile ilaç araştırmasına ilişkin yasa Avrupa Birliği standartlarına uygun bir forma dönüştürüldü. İlaç ruhsatlandırma aşamları da hız kazandı.

Bu yasa ile yan dal uzmanlığına desteklemek için ödemeler de yükseltilecek. Ayrıca daha elverişli ve tecrübeli hizmet sağlanabilmesi için hastanelerde koordinasyon noktaları oluşturulacak.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çalışmanın Resmi Gazete'de yer almasının ardından sosyal medya hesabından;

"Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.