Rusya: Gazzelilerin Sina Yarımadası'na nakledilmesi bölgedeki durumu kötüleştirecek
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Gazzelilerin Sina Yarımadası'na nakledilmesinin felakete yol açacağını ve bölgedeki durumu kötüleştireceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova,  "İsrail'in Gazze Şeridi sakinlerinin, Mısır'ın Sina Yarımadası'na nakledilmesini öngören bir savaş önerisi hazırlaması" ile ilgili soruyu yanıtladı ve Mısır'ın buna sert tepki verdiğini anımsattı.

Bu tür önerilerin "kışkırtıcı" olduğunu söyleyen Zaharova, şunları da ekledi:

"Biz de bu tür kışkırtıcı açıklamaların radikal yönelimi ve karşılıklı sertleşme seviyesinin yükselmesini teşvik ettiğini, çatışmaların uzamasını kışkırttığını düşünüyoruz. Bu tür planların gerçekleştirilmesi durumunda, insanların yerinden edilmesi, felakete yol açacak ve bölgedeki durumu daha da kötüleştirecek. Bunun, hem Filistinliler hem İsrailliler hem de tüm bölge için yıkıcı sonuçları olacak. Tarihi topraklarda Yahudi devletini yeniden canlandırma fikrinin sahibi olarak kendilerini görenlerden, Filistin halkının kendi topraklarından sürgün edilmesine yönelik önerileri duymak gariptir."

Zaharova, bu meselenin iki tarafıyla da etkileşimde olduklarını dile getirerek, "Uzun vadeli barışçıl bir çözümden yanayız. Bu yönde uygun adımlar atıyor, tüm taraflarla diyalog yürütüyoruz. Tüm taraflarla görüşmelerimizde de Gazze Şeridi ve çevresindeki genel durumu, çatışmaların sona ermesini içeren yolları, rehinelerin serbest bırakılmasını, insani yardım malzemelerinin ulaştırılmasını, Rus vatandaşlar dahil yabancı vatandaşların durumunu ele alıyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na yönelik saldırısına ilişkin "İlgili tüm taraflara uluslararası insani hukuk normlarına uymaları gerektiğini, sivillere yönelik herhangi bir şiddet eyleminin, konutlara ve sivil altyapıya yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz." dedi.

Zaharova, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış sürecine değinerek bu konuda Rusya, Azerbaycan ile Ermenistan arasında 2020-2022'de yapılan anlaşmaların baz alınmasından yana olduklarını belirtti.

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı gündeme bomba gibi oturdu! Beraberlik yetiyordu şut bile çekmediler... Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı gündeme bomba gibi oturdu! Beraberlik yetiyordu şut bile çekmediler...

Mariya Zaharova, en kısa zamanda başkent Moskova'da Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları seviyesinde üçlü görüşmeyi organize etmeye hazır olduklarını dile getirdi.