Leyla Şahin Usta'nın TBMM'deki basın toplantısında aktardığına göre; fonun ana hedefi aileyi korumak, gençlere evlilikte maddi destek sağlamak ve onları sosyal risklere karşı korumaktır. Usta, küresel kampanyaların özellikle gençleri hedef aldığına dikkat çekerek, bu fonun ailenin korunması adına atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti.

Finansman kaynağı ve bütçesi

Doğal gaz, petrol ve maden gelirlerinden ayrılacak bir bölümle Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulması planlanıyor. Fon için aktarılması düşünülen bütçenin 4,5-5 milyar lira arasında olacağı belirtildi. Ayrıca fonun kaynakları, kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacak.

Başvurular ve şartlar

Destekten yararlanmak isteyen gençlerin başvurularını dijital olarak yapacakları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın platformunda ilan edileceği bilgisi paylaşıldı. Başvuru şartlarını sağlayan gençlere, 2 yıl ödemesiz, sonrasında 4 yılda geri ödeme şartıyla 150 bin lira faizsiz kredi sağlanacak.

Pilot iller ve uygulama

Destek programının ilk etapta Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya olmak üzere 4 pilot ilde başlatılması planlanıyor. Deprem bölgeleri öncelikli olacak ve gerekirse yaş sınırlaması gibi kriterler, projenin ihtiyaçlarına göre esnetilebilecek.

Yönetim ve denetim

Fonun yönetiminde beş bakanlık yer alacak. Fon'un yönetim kurulu, projeleri değerlendirerek destekleri ona göre belirleyecek. Ayrıca fon, Sayıştay denetimine açık olacak.

İlerleyen dönemde genişletme planları

Meteorolojiden Açıklama: Hafta Sonuna ve Sıcaklık Değişimine Karşı Dikkatli Olmak Lazım Meteorolojiden Açıklama: Hafta Sonuna ve Sıcaklık Değişimine Karşı Dikkatli Olmak Lazım

Usta, projenin başarılı olması durumunda, hızla diğer illere de yaygınlaştırılmasını planladıklarını belirtti.