ATAMA KARARLARI

Ekli listede yer alan kişiler hizalarında belirtilen görevlere, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12 ve 13 üncü maddeleri gereğince yeniden atanmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan Başkan Yardımcılıklarına, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4 üncü maddeleri gereğince Prof. Dr. Huriye MARTI ve Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI yeniden görevlendirilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi

Ekli listede yer alan Üst Kademe Kamu Yöneticiliklerine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4 üncü maddeleri gereğince hizalarında belirtilen kişiler yeniden atanmıştır.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 84 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7 nci maddeleri gereğince Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkam (Guvemörü) Şahap KAVCIOGLU atanmıştır.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına (Guvemörlüğüne), 14/1/1970 tarihli ve 1211 sayılı Kanunun 25 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7 nci maddeleri gereğince Hafize Gaye ERKAN atanmıştır.

8 Haziran 2023

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI