Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ailelere sağlanan yardımların detayları belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan yardımlarını artırarak ailelere destek olmaya devam ediyor. İşte PTT'den alınabilecek 2900 TL'lik Ramazan yardımıyla ilgili detaylar haberimizde...

Yardım Miktarı ve Başvuru Şartları

Ailelere sağlanan bu Ramazan yardımı için başvuranlara tam 2900 TL ödeme yapılacak. Başvuru yapabilmek için sadece T.C kimlik kartı gerekiyor, başka bir ek belge istenmiyor. Ancak bu yardımdan faydalanabilmek için belirli şartlar aranıyor.

Aile Destek Ödemesi

Aile Destek paketi yardımı, devlet tarafından uzun süredir ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak sağlanan önemli bir sosyal yardım ödemesidir. Bu yardım, dar gelirli ailelere bir yıl boyunca ödenir. Ramazan yardımıyla birlikte toplamda 2900 TL'ye kadar ulaşabilir.

Başvuru Yöntemleri ve Ödeme Tarihleri

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak

Aile Destek paketi ödemesi almak isteyenler e-devlet üzerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla başvuru yapabilirler. Ödemeler ise PTT ve Ziraat Bankası IBAN numarası üzerinden yapılacak. Mart 2024 tarihlerinde yapılacak ödemeler, 15 Mart ile 31 Mart arasında gerçekleşecek ve T.C kimlik numarasının son hanesine göre sıralanacak.