Köklü bir geçmişe sahip olan ve Türkiye’nin her noktasına hizmet götüren PTT, özellikle posta, kargo, bankacılık, e-ticaret ve lojistik gibi alanlarda büyük bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Sosyal medyada yer alan ve henüz resmiyet kazanmamış bilgilere göre; PTT, 2023 yılı içerisinde tam 10 bin yeni personel alımı yapmayı planlıyor. Ancak bu süreç ile ilgili resmi bir duyuru henüz yapılmış değil.

Başvuru süreçleri nasıl işleyecek?

PTT'nin bu dev personel alımı, iş arayan vatandaşlar tarafından heyecanla beklenirken, başvuru süreçleri konusunda adayların bilgi alabileceği bir rehber niteliği taşıyan bir kılavuzun yayımlanması planlanıyor. İnternet üzerinden yapılabilecek başvurular, adaylar için önemli bir fırsat olacak. PTT’nin resmi internet sitesinin yanı sıra, kamu ilan siteleri de kılavuzun ve ilanın yayınlanacağı platformlar olacak.

Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı:  İşte başvuru şartları ve detaylar Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı: İşte başvuru şartları ve detaylar

Genel şartlar neler olacak?

PTT'nin yapacağı personel alımına dair genel şartlar konusunda, daha önceki alımlardan yola çıkarak bazı beklentiler bulunmakta. Aşağıda sıralanan bu genel şartlar, önceki alımlardan alınan bilgilerle oluşturulmuş olup, bu alım için kesin bilgileri kılavuzda bulabilirsiniz.

  • Türk vatandaşlığına sahip olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak,
  • Kamu haklarından yasaklı bulunmamak,
  • Ağır cezai suçlarla ilgili bir hükümlük durumunun olmamak,
  • Akıl sağlığının yerinde olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emekli olmamak gibi genel şartlar bulunuyor.

Detaylar göz önünde bulundurulacak

İşte, bu noktada dikkat! Engelli personel alımı da gerçekleştirilecek olan bu süreçte, belirtilen genel şartlar dışında, pozisyon ve alım yapılacak birimlere dair belirleyici özelliklere de kılavuz üzerinden ulaşabileceksiniz. Yine de burada belirttiğimiz genel şartlar, başvuru sürecinizde sizlere ön bir bilgi niteliğinde olabilir.