Sosyal medya hesabı üzerinden bir kişinin küflü çikolata paylaşımına yapmış olduğu yorumla dikkatleri üzerine çeken Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, görevi bıraktığını duyurmuştu.

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun LinkedIn profilinde 2013 yılında tamamladığını belirttiği anacak Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans programının ilk mezunları 2015 yılında olduğu açıklandı.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu'nun köşe yazısında şu bilgileri aktarıyor; Sosyal medyanın ne denli etkili ve de nasıl tehlikeli bir mecra olduğunu gösteren tipik bir örnek bu: Bir müşteri satın aldığı çikolatanın küflenmiş olduğunu markanın CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu da etiketleyerek Linkedin’de paylaştı. Patiswiss CEO’sunun, “Bu ürünler asla küflenmez biliyor musun?” diye başlayıp, “Karşında dev MİGROS ve biz varız” diye devam eden kibirli yanıtı sosyal medyada büyük tepki gördü. Tunaoğlu’na tepkiler X’te ‘Trend Topic’ olunca Migros ve CarrefourSA, Patiswiss’in ürünlerini satıştan çekti ve sonrası çorap söküğü gibi geldi. 

CEO’sunun sosyal medyadan müşterisine hakareti 20 yıllık bir çikolata markasını bir günde bitirdi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun, Patiswiss Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa ettiğini duyurması bile tepkileri durdurmadı. 

“Aile şirketlerinde istifa olmaz” diyen sosyal medya kullanıcıları, Tunaoğlu’nun ipliğini pazara çıkarana kadar peşini bırakmadı. Haksız da sayılmazlardı. Şirketin 23 Nisan’daki toplantısında eşler görev değişimi yaptı. Ali Sinan Tunaoğlu, eşinin yerine Patiswiss’in yeni CEO’su oldu. 

Türklerden kendilerine gelen yoğun şikayet üzerine İsviçreli çikolata markası Patiswiss AG, Türkiye’de gündem olan Patiswiss markasıyla bağlarının olmadığı gibi daha önce bu şirkete çalıntı marka nedeniyle dava açtıklarını açıkladı. 

Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi

'GENÇ YAŞTAKİ YÜKSELİŞİ GÖNÜL İLİŞKİSİ'

Tunaoğlu’nun CEO’luk yaptığı Patiswiss’in internet sitesinde “Bizim tatlı hikayemiz”de yazılanlarda da İsviçreli çikolata markası Patiswiss’in Türkiye distribütörü oldukları yazmıyordu zaten. Çünkü yazılanlar şöyleydi: 

“Patiswiss 2004 yılında Ankara’da kurulan ve İsviçreli çikolata uzmanlarının rehberliğinde çikolata üretimine başlayan butik bir çikolata markasıdır.” 

Dikkat ettiyseniz İsviçreli Patiswiss markasından bahsedilmiyor, “İsviçreli çikolata uzmanları rehberliğinde” deniyor. 

Dedektif gibi çalışan bazı sosyal medya kullanıcıları, sadece marka taklidi iddiasını değil, Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun genç yaştaki bu yükselişinde gönül ilişkisinin yattığını da gündeme getirdi.