İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Kırıkkale'de bir anne, 55 günlük kız bebeğini 100 bin TL karşılığında "otomobil" gibi internet sitesinde ilan vererek satışa çıkardı. Bebeğin doğum raporu olmadığı ve evlilik dışı dünyaya geldiği belirtildi. Anne, maddi sıkıntılarını gerekçe göstererek "Borçlarım var, hamilelik ve doğum sırasında çok para harcadım. Sıkıntıları aileme anlatamadım. Tek şartım 100 bin TL, bebeği istediğiniz yere getirim" şeklinde bir açıklama notu ekledi. Aile, bebeğin fotoğrafını da ilana ekledi. Başka bir anne ise 40 günlük bebeğini ücret karşılığında güvendiği kişiye vereceğini belirtti, ancak ücretin yüz yüze yapılan görüşme ve güven sonrası belirleneceğini not düştü.

Antalya'da ise 23 yaşındaki bir anne, doğumuna 30 gün kala kız bebeğini 110 bin TL'ye internet üzerinden satışa çıkardı. İlanında bebeğin doktor kontrolleri ve ultrason fotoğraflarını paylaşan kadın, "Acilen bebeğimi vermek istiyorum" ifadesini kullandı ve doğum masraflarının alıcı tarafından karşılanması gerektiğini vurguladı. Diğer bebek ilanları altında bazı aileler, para karşılığı bebek satmanın vicdansızlık olduğunu belirterek bedelsiz bebeği sahiplenmeye hazır olduklarını belirtti ve telefon numaralarını paylaştı.

Bebek alanlarla yapılan görüşmelerde, İzmir'de bir ailenin üniversite öğrencisinden 45 bin TL karşılığında bebeği aldığı, başka bir ailenin ise hastane masraflarını ödeyerek bebeği kendileri doğum yapmış gibi hastaneye kimliğini vererek üzerine geçirdiği bilgisi paylaşıldı. Başka bir aile de iki yıl önce Güneydoğu'ya giderek iki aylık bebeği aldıklarını itiraf etti.