İngiliz sunucu Piers Morgan'ın, Gazze Şeridi'ndeki olaylara destek vermesi üzerine gazeteci Owen Jones'un verdiği karşılık büyük yankı uyandırdı. Jones, Morgan'ın İsrail'e yönelik pozisyonunu eleştirmek amacıyla çeşitli iddiaları çürüterek, özellikle İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Filistinlilere yönelik "Amalek" benzetmesini gündeme getirdi.

0X0 1700473264041

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu

Owen Jones'un bu eleştirisi, İsrail'in askerlerine açıkça katliam ve soykırım çağrısı yapıldığını ileri sürdüğü sözlerle desteklendi. Jones, bu çıkışını içeren bir televizyon programının YouTube'da hızla viral hale geldiğini ifade etti. Programın sadece YouTube'da bir milyondan fazla izlendiğini belirterek, sosyal medyada geniş bir kitle tarafından paylaşıldığını vurguladı.

Ayrıca, Jones'un İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dair verdiği bilgiler de dikkat çekiciydi. Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarında en az 13 bin kişi hayatını kaybetti. Bu ölümlerin 5 bin 500'ü çocuk, 3 bin 500'ü kadın olmak üzere büyük bir kısmının masum siviller olduğu belirtildi. Jones, bu istatistikleri paylaşarak olayın ciddiyetini vurgulamaya çalıştı.