1 Milyon TL Maaş Aldığı İddia Edilmişti! İsmail Küçükkaya, Maaş Polemiğine Yanıt Verdi 1 Milyon TL Maaş Aldığı İddia Edilmişti! İsmail Küçükkaya, Maaş Polemiğine Yanıt Verdi

Ankara, 21 Kasım 2023 – Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, kurumun 2023 yılı kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde yaptığı konuşmada, ÖSYM'nin gelecekte elektronik sınav kapasitesini artırma kararı aldığını açıkladı.

Ersoy, her aileye ve haneye dokunan ÖSYM'nin sorumluluğunu en üst düzeyde bilincinde olduklarını belirterek, "Alanında uzman arkadaşlarımızla bu sorumluluk çerçevesinde hareket ediyor, sınav süreçlerinde hiçbir aksaklık yaşanmaması için büyük bir titizlikle çalışıyoruz." dedi.

Türkiye'nin en önemli stratejik kurumlarından biri olan ÖSYM'nin, 16 ayrı kurum için 60'a yakın sınavla 13 milyon adaya hizmet verdiğini vurgulayan Ersoy, bu kapsamda Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı'nın (TR-YÖS) 13 yıl aradan sonra bu yıl gerçekleştirildiğini ve 13 ülkede düzenledikleri sınavı gelecekte en az 50 ülkede ve altı kıtada gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ersoy ayrıca dil alanında devrim niteliğinde değişikliklere gidileceğini ifade ederek, birkaç dilde farklı becerileri ölçen sınavların hayata geçirileceğini duyurdu.

Başkan Ersoy, ÖSYM'nin sınav standardını belirleme konusundaki liderliğini vurgulayarak, "ÖSYM, 2024 Yılı Sınav Takvimi'ni açıkladı ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2024 bütçesi onaylandı. 2024-2028 yıllarını kapsayan yeni stratejik plan için çalışmalarımızı tamamladık. Kurum içinde kalite standartlarına uygun çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Ersoy, ÖSYM'nin öne çıkan çalışmalarından biri olan Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş (EUS) ve Eczacılık Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit (STS Eczacılık) sınavlarını elektronik ortamda gerçekleştirdiklerini belirterek, "Gelecek süreçte elektronik sınav kapasitemizi geliştireceğiz. Belli sayının altındaki sınavlarımızı elektronik sınav olarak gerçekleştireceğiz. Bu da bize hem zaman hem de maliyet açısından çok büyük tasarruf sağlayacak." dedi.