Merkez Bankası, geçen hafta salı günü 4 milyar dolarlık bir döviz alımı gerçekleştirdi ve hafta boyunca toplamda 11 milyar dolarlık tarihi bir döviz alımı yapıldı. Analitik bilanço verilerine dayanarak yapılan öncül tahminlere göre, Banka'nın swap hariç net rezervi geçen hafta 9.8 milyar dolar arttı. Net rezerv artışı ise, geçen hafta 7 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Bu da son 5 haftada yaşanan toplam iyileşmenin 27 milyar dolara yaklaştığını gösteriyor.

Merkez Bankası, TL likidite koşullarındaki sıkılığı bozmadan döviz birikimi yapma amacıyla adımlar atmaya devam ediyor. Banka'nın bu hamleleri, net uluslararası rezervlerine sınırlı bir etki yapmaya devam ediyor.

Emekli destek paketi detaylarında neler var? Emekli destek paketi detaylarında neler var?

Son dönemde yabancı ilgisinin arttığına dikkat çeken işlemciler, bu sürecin sınıra gittikçe yaklaşan Londra swap kısıtlamalarının hafifletilmesi kararını da zamanla gündeme getirebileceğini öne sürüyor. Ayrıca, işlemciler, yabancı ilgisinin özellikle swap piyasasında belirginleştiğini ve TL cinsi tahvil piyasasında da ilginin artmaya başladığını belirtiyor.