Osmaniye'de yaşanan insanlık dışı olayda, Suriye uyruklu Luey H., eşi E.İ. ve akrabası A.A.'ya zorla fuhuş yaptırdığı iddiasıyla tutuklandı. Bu trajik olayda, 22 yaşındaki A.A., kendisini 70 bin TL karşılığında satıldığını belirtirken, eşi ise şantajla fuhuş yaptırıldığını ifade etti.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, insan ticareti suçuyla mücadele kapsamında başlattıkları çalışmada, Suriye uyruklu Luey H.'nin eşi ve akrabası üzerinde baskı kurduğunu tespit etti. Yapılan operasyonla iki kadın kurtarılırken, Luey H. ise gözaltına alındı ve tutuklandı.

A.A., ifadesinde 11 yıl önce Türkiye'ye yasa dışı yollarla girdikten sonra Luey H. ile evlendiğini ve onun baskılarıyla fuhuş yaptığını belirtti. 55 yaşındaki bir kişiye 70 bin TL karşılığında satıldığını ve hamile olduğunu iddia etti.

E.İ. ise eşi Luey H.'nin yıllardır kendisini şiddet ve tehditlerle kontrol altında tutarak fuhuş yaptırdığını, cinsel içerikli videolarla tehdit edilerek para karşılığında fuhuşa zorlandığını söyledi.

Luey H., adliyeye sevk edildikten sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kadınlar ise İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.