Kocaeli'nin Derince ilçesinde, beraber alkol aldığı aile dostunu pompalı tüfekle vurarak ölümüne neden olan sanığın yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Hakkında müebbet hapis cezası istenen sanık, savunmasında alkolün etkisiyle olayı gerçekleştirdiğini belirtti. Olayın ardından telefonla babasını arayarak yardım istediği ortaya çıktı.

Meteoroloji'den 18 ile sarı kodlu uyarı Meteoroloji'den 18 ile sarı kodlu uyarı

Mersincik Mahallesi'nde bulunan inşaat halindeki binada gerçekleşen olayda, silah seslerinin ardından adrese giden polis ekipleri, Ahmet Zeki Eren'i (49) kanlar içinde buldu. Pompalı tüfekle 4 el ateş edilen Eren, olay yerinde hayatını kaybetti.

Şüphelinin S.Y. (34) olduğu tespit edilirken, sanık S.Y. ile birlikte babası N.Y. (57) ve ablasının kayınpederi M.D. (53) gözaltına alındı. İfadelerin ardından S.Y. tutuklanırken, diğer iki şüpheli serbest bırakıldı.

Davanın Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, S.Y'nin "kasten öldürme" suçundan müebbet, M.D. ve N.Y'nin ise "suç delillerini yok etme veya gizleme" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Sanık S.Y'nin davanın ilk duruşmasındaki savunmasında ise içki dolu anları anlattığı belirtildi. Olay gününü anlatan S.Y., içki içmek için kuzeninin ofisine gittiğini ve orada Ahmet abi ile karşılaştığını ifade etti. İçkilerin ardından kafalarının iyi olduğunu belirten sanık, tartışma sırasında Ahmet abiye sandalye fırlattığını ancak olayın geri kalanını hatırlamadığını söyledi. Alkolün etkisiyle gerçekleştiğini dile getiren sanık, olayın ardından telefonla babasını arayarak yardım istediğini belirtti.

Sanık S.Y'nin babası N.Y. ise oğlunun alkol etkisi altında olduğunu, suçu kabul etmediğini ve Ahmet Eren'in uzun yıllardır aile dostları olduğunu vurguladı.