Hrant Dink olayının tetikçisi Ogün Samast, Bolu F Tipi Cezaevi'nden koşullu şartla serbest kalması nedeniyle 15 Kasım'da tahliye kararı verilmişti.

Tahliyesinin hemen sonrası Samast hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçuna ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen soruşturması bittikten sonra, 17 Kasım'da iddianame hazırlandı.

Konu kapsamında yer alan iddianamede, Ogün Samast'ın 5 yıldan 10 yıla kadar hapis kararı verildi. Dosya daha sonra hukuki ve fiili irtibat nedeniyle İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürmekte olan Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de arasında bulunduğu 11 sanığın da yargılandığı davayla birlikte değerlendirildi.

Akçaabat Adliyesi'nde SEGBİS tarafından savunması değerlendirilecek olan Ogün Samast'ın, adını değiştirmeye karar verdiği tespit edildi.

Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak

Son davada tutuksuz yargılanmasına karar verilen Samast'ın, Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yazılı dilekçe vererek, adının değişmesini talep ettiği ortaya çıktı. Samast'ın gerekçesini inceleyecek olan mahkeme, ad değiştirme isteğine ilişkin karar verilecek.