Konya'nın Karatay ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı provası yapan öğrenciler arasında yaşanan olayda, bir öğrencinin dayısı, yeğenini dövdüğünü iddia ederek öğretmenlerden birini darp etti. Olayda öğretmenin kol ve burnu kırılırken, dayı gözaltına alındı ve mahkeme tarafından tutuklandı.

İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu

Olay, 24 Ekim tarihinde Doktor Sedat Yüksel İlkokulu'nda meydana geldi. Rehber öğretmen, 2. sınıf öğrencisi M.K.C.'nin durumunu görüşmek için annesini okula çağırdı. Anne okula gelirken, yeğeni M.K.C.'yi okul bahçesinde bekletti. Bu sırada öğrenciler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı provasına başladı.

M.K.C.'nin öğretmeni Huriye P., M.K.C.'yi prova alanına gelmesi gereken yerde gördü ve sırtına dokunarak oturması için banklara yönlendirdi. Bu durumu gören dayı, iddiaya göre yeğeninin öğretmen tarafından darp edildiğini düşünerek öfkelendi.

Dayı Murat C., öğretmen Huriye P.'ye yönelik tekme ve yumruklarla saldırarak darp etti. Olayı gören diğer öğretmenler hemen müdahale etti ve polise haber verdi. Dayı kaçarken, öğretmen Huriye P. Konya Şehir Hastanesi'ne götürülerek tedavi edildi. Huriye P.'nin kol ve burnunda kırıklar olduğu, vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluştuğu tespit edildi. Ayrıca öğretmene rapor verildi.

Kaçan dayı Murat C. kısa sürede polis ekipleri tarafından yakalandı. İlk ifadesinde, "Öğretmenin yeğenimi dövdüğünü gördüm ve saldırdım" şeklinde ifade verdi. Murat C. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.