Özellikler son dönemde Apple'ın App Store üzerinden yapılan her işlem için aldığı komisyon oranları, uzun süredir uygulama geliştiricileri ve hizmet sağlayıcıları arasında tartışma konusu olmuştu. 

Netflix, Apple'a ödeme komisyonu vermek istememesinin bir sonucu olarak, kullanıcılarını App Store üzerinden ödeme yapmamaları yönünde yönlendirmeye başladı. Netflix aldığı son kararla, abonelerini kendi web sitesi üzerinden işlem yapmaya teşvik ederek, Apple'ın komisyon masraflarından kaçınacak.

Gelişme, özellikle iOS kullanıcılarını yakından ilgilendiriyor. Zira Netflix, platformuna yeni abone olmak isteyen iOS kullanıcılarını direkt olarak kendi web sitesine yönlendirerek, abonelik işlemlerinin buradan yapılmasını sağlıyor. 

Aboneler için Önemli Bilgilendirme ve Öneriler

Netflix, daha önce App Store üzerinden abone olmuş kullanıcılar için de bir geçiş sürecine girecek. Şirketin ABD'deki destek sayfasında yer alan bilgilere göre, App Store üzerinden ödemelerini gerçekleştiren abonelerin, yeni bir ödeme yöntemine geçmeleri gerekiyor. 

Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti

Netflix'in yeni ödeme politikasının şu an için ABD dışında hangi ülkelerde geçerli olduğu konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Ancak, ABD'de başlayan bu değişimin, zamanla tüm dünyaya yayılması bekleniyor.