İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın ateşkes ve karşılıklı esir takası tekliflerini reddederek, Gazze'nin güneyindeki Rafah kentine saldırıya hazırlanması için orduya emir verdiğini açıkladı. Netanyahu, Hamas'ın isteklerini kabul etmenin İsrail için yeni bir kıyıma yol açacağını savundu.

Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Hamas'ın ateşkes teklifini "gerçek dışı" olarak nitelendirdi ve askeri baskının devam etmesinin esirleri getirmek için tek seçenek olduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı, Gazze'ye yönelik saldırıların birkaç ay içinde sonuç vereceğini iddia ederek, hedeflerinden dönmeyeceklerini vurguladı. Netanyahu, Hamas'a karşı zafere yakın olduklarını ve bu zaferin Orta Doğu'da yansımaları olacağını dile getirdi.

Memur ve Emekli ne kadar zam alacak? Uzman isim hesapladı Memur ve Emekli ne kadar zam alacak? Uzman isim hesapladı

Ayrıca, Gazze'nin güneyinde 1 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinli sivilin sığındığı Refah kentine ilişkin olarak da, "İsrail ordusuna Refah ve merkez kamplarda saldırıya hazırlanması için talimat verdik." şeklinde konuştu.