Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde müzik öğretmeni olarak görev yapan Ahmet Kotan, ilaç almak için girdiği nöbetçi eczanenin kapısında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 

Yüksekova ilçe merkezinde Şehit Azizhan Keskin İlk ve Ortaokulu'nda müzik öğretmeni olarak görev yapan Ahmet Kotan, rahatsızlığı nedeniyle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne gitmişti. Ancak sağlık sorunları devam ederken ilaç almak amacıyla nöbetçi eczaneye gittiği sırada ani bir kalp krizi geçirdi ve eczane önünde hayatını kaybetti.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, hemen müdahalede bulundular. Ancak ne yazık ki yapılan tüm çabalara rağmen Ahmet Kotan kurtarılamadı.

Tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimine ilişkin taslak müfredat erişime açıldı Tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimine ilişkin taslak müfredat erişime açıldı

Kotan'ın cenazesi, memleketi Diyarbakır'a gönderildi. Okul Müdürü İskan Saklamaz, Kotan'ın öğrencileri tarafından çok sevilen bir öğretmen olduğunu belirterek, "Gecesini gündüzünü öğrencisine adayan bir öğretmendi. Bizler kendisinden memnunduk. Allah rahmet eylesin. Dün öğle vaktinde hastaneye gitmiş ilaç almak için eczane önünde fenalaşarak kriz geçirmiş ve hastaneye kaldırıldı. Burada da yapılan tüm müdahaleler sonucunda hayatını kaybetti. Bugün cenazesi Diyarbakır'da toprağa verilecektir" dedi.