Gaziantep'te bulunan özel okullar, dershaneler ve kurslar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen müfettişler tarafından denetlenmeye başlandı. Denetimlerin ana odak noktası, devlet okullarında görev yapan öğretmenlerin aynı anda özel okul, dershane veya kurs açmaları üzerine yoğunlaştı.

23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Ne hikmetse müfettişlerin geleceğini duyan özel okullar, dershaneler ve kurs yetkilileri velileri arayarak biz öğrencileri cağırana kadar göndermeyin telafi edeceğiz dersleri diyerek velileri arıyorlar.

Devlet okullarında çalışarak özel dersane ve kurs açan öğretmenler dersimden geçecekogrenciler özel kurslarımıza veya özel dersanelerimize gelmelisiniz diyerek öğrencilere söylemde bulunan öğretmen ve idareciler öğrencileri eğitim kurumlarına gelmeyin diyor. Hele arkasında eşi milli eğitimde şube müdürü olan öğretmenler bile kurslarını kapatmışlar müfettişler gidene kadar.

Hem devlette çalışıp hem özelde çalışan arkasını şube müdürünü alan bir kurs 19+ 19 eğitim kursu, Geçmişte birçok hataları olan birkaç kurum örneği vereyim Doğa Koleji, Amerikan Kültür Koleji ve birçok bunlar gibi kurumlar mevcuttur.

Hele dahası birçok özel okullarda hayalet öğrenci bulunmaktadır. Öğrenciler okullarına gitmiyor dershanelere giderek sınava hazırlanıyorlar. Hayalet öğrencileri alan kurumlar 10 Bin, 15 Bin, 20 Bin arasında fiyatlar değişerek hayalet öğrenci kayıt yapıyorlar.

Hayalet öğrenci almayan işini layıkıyla yapan Boğaziçi eğitim kurumları, Bal Koleji gibi eğitim kurumları gibi kurumlarda mevcut. Onların hakkını yemeyelim.

Burada devlet okuluna giderek maddi durumu olmayan özel okula, dershaneye ve kursa gidemeyen öğrencilerin hakkı yeniyor.

Ey korku nelere kadir demek geliyor bu Ankara’dan gelen müfettişler ince noktalara kadar incelemelerde bulunursa geçmiş olsun diyebilirim şimdiden birçok kuruma. Hak yerini bulut diyorum.