Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağış Beklenen İller Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağış Beklenen İller

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, et fiyatlarındaki artışın son birkaç aydır düzenli ve sistematik bir şekilde gerçekleştiğini, özellikle ramazan öncesi yapılan zamların sektördeki dengeleri alt üst ettiğini ve tüketicinin alım gücünü zorladığını ifade etti.

Girdi Maliyetlerinin Etkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Türkiye'nin bir zamanlar hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülke iken, şimdilerde canlı hayvan ithal eden bir konuma geldiğine dikkat çekti. Bu durumun, üreticileri üretemez hale getirdiğini ve vatandaşın et ile süt gibi temel gıda maddelerine erişimini zorlaştırdığını vurguladı. Adem, fiyatların düşürülmesi ve durdurulması için üretim maliyetlerinin azaltılması gerektiğini, girdi maliyetlerinin düşürülmeden fiyat artışının önlenemeyeceğini dile getirdi.

Besicilerin Zor Durumu

2010'da 25 lira olan karkas et kilogram fiyatının, 2024 Şubat itibarıyla 460 liraya kadar yükseldiğine işaret eden Adem, bu durumun besiciler için sürdürülemez bir hal aldığını ifade etti. Eğer girdi fiyatlarına müdahale edilmezse, et fiyatlarının önümüzdeki 4-5 ay içinde 1000 lira ve üzerine çıkacağını söyledi.