İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı'nın haftalık basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlı mücadelesine dair detaylı bir değerlendirme yapıldı. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından yönetilen toplantıda, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle donanmış kahraman Mehmetçiklerin, 22-23 Aralık'ta bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen sızma girişimi ve saldırılara karşı kahramanca durmuştur.

Şehit olan kahraman silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır dilekleri iletilirken, terörle mücadelede elde edilen başarılar da ayrıntılı bir şekilde paylaşıldı. Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik icra edilen hava harekâtları sonucunda toplam 71 hedefin başarıyla imha edildiği belirtildi. Ayrıca, çatışmalar, ateş destek vasıtaları ve hava harekâtları ile bölgede 59 teröristin etkisiz hâle getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Sayın Bakan'ın bizzat bölgeye giderek yürütülen operasyonları sevk ve idare ettiği, şehitlerin uğurlama törenlerine katıldığı ve yaralı personeli hastanede ziyaret ettiği ifade edildi. Bakan, ziyaretleri sırasında 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı ile Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda incelemelerde bulunarak devam eden operasyonlara talimatlar verdi.

Öte yandan, PKK/KCK terör örgütüne karşı yürütülen "Pençe Serisi" operasyonlar kapsamında elde edilen başarılar detaylandırıldı. Toplamda 2.453 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı, 1.655 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hâle getirildiği, 4.999 mayın ve el yapımı patlayıcının imha edildiği, 2.472 mağara ve sığınakın kullanılamaz hale getirildiği ve 2.934 silah ile yaklaşık 1 milyon 377 bin mühimmatın ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı.

Son olarak, basında yanlış veya eksik bilgilerin yayılmasına dikkat çekilerek, şehit haberlerinin ailelere sağlıklı bir şekilde ulaştırılması gerekliliği vurgulandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin meşru müdafaa hakları çerçevesinde, komşuların egemenlik haklarına saygı göstererek terörle mücadeledeki kararlılığına vurgu yapıldı.