Milli Savunma Bakanlığının resmi internet adresinde paylaşılan bilgiye göre, https://personeltemin.msb.gov.tr/ adresinden veya e-Devlet Kapısı üzerinden başvurular alınacak.

Başvuru sistemine e-Devlet üzerinden erişim sağlayacak adaylar, "bilgilerim" alanından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer talep edilen bilgileri tamamladıktan sonra otomatik olarak tercih ekranı açılacak.

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, sözleşmeli er alımına ait satıra girerek başvuru işlemlerini yaparak, tercihlerini öncelik listesine göre oluşturacak.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Kimler başvuru yapabilir?

Sözleşmeli erbaş ve erliğe ilişkin genel bilgilere göre, kimlerin başvuru yapabileceğine, başvuruların nasıl ve ne zaman gerçekleştirileeğine, seçim aşamaları, değerlendirme ve sınıflandırma etkimliklerinin nasıl olacağına ilişkin bilgiler Bakanlığın internet adresinde detaylı şekilde bulunuyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Yılı (2024/1 Dönem) Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu da paylaşıldı. Kılavuzda bulunan bilgilere göre, en az ilköğretim diploması olan, askerlik hizmetini erbaş ve er olarak bitirmiş olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla değiştirilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını doldurmamış (1 Ocak 1999 tarihinden sonra doğanlar) olanlar başvuruda bulunabilecekler.

Askerlik hizmetine henüz başlamamış veya askerlik hizmetini bitirmemiş olanlar ise düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 1 Ocak 2024 itibarıyla 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını doldurmamış (1 Ocak 1999 tarihi ile 31 Aralık 2004 tarihleri arasında doğanlar) ve diğer başvuru şartlarını taşıyorsa sözleşmeli erbaş ve er olmak için hemen başvuru yapabilecekler.

Diğer bir yandan, Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiler ışığında , sözleşmeli erbaş ve erlerin maaşları o yıl için tespit edilen asgari ücret üzerinden, görev yaptıkları birlik sınıfı ve hizmette yer aldıkları yıllara göre değerlendirmesi sağlanıyor.

Bu kapsamda, 2024 yılı temmuz zammına kadar bir sözleşmeli er maaşı;

- En düşük 34 bin 200 lira,

- En yüksek ise 53 bin 900 lira olarak hesaplandı.

Bunun dışında sözleşmeli erlerin kendi kusurları bulunmaksızın veya ilk sözleşmesini yahut müteakip sözleşme süresini bitirmesinden dolayı Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılmasının ardından sözleşmeli erbaş ve erlere, görev yaptıkları süre kadar ikramiye sağlanıyor. Bu ikramiyeler, hizmet yılına göre 2024 yılı temmuz zammına kadar, ilk hizmet yılında ayrılanlara 97 bin 600 lira 7'nci hizmet yılı sonunda ayrılanlara ise 966 bin 375 lira olarak ödemesi gerçekleştiriliyor..