Konya'da, Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) memur olarak alacakları vaadiyle kandırılan bir lise öğrencisi olan G.A.'ya cinsel istismarda bulunulması olayıyla ilgili kararın temyiz süreci sona erdi. Konya Bölge Adliyesi 7'nci Ceza Dairesi, Ahmet Mandal, Ali Akkaş, Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri'ye verilen cezaları onadı ve temyiz başvurularını reddetti.

Olay, lise müdürü Harun Avcu'nun, G.A.'yı, derslerindeki başarısı nedeniyle Ahmet Mandal ile tanıştırmasıyla başladı. Mandal, G.A.'ya MİT'e alınacağı vaadiyle yaklaşarak cinsel istismarda bulundu. G.A.'nın ailesinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı ve Mandal gözaltına alındı.

Aynı okulda eğitim gören K.K. adlı bir diğer kız öğrenci de Mandal tarafından tacize uğradığını iddia etti. Soruşturma sonucunda okul müdürleri Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri de tutuklandı. Bu süreçte, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da idari soruşturma başlatıldı ve 2 okul müdürü memurluktan ihraç edildi.

Mahkeme, Ahmet Mandal'a G.A.'ya cinsel istismar suçundan 20 yıl, K.K.'ye yönelik cinsel saldırı suçundan 2 yıl hapis cezası verdi. Okul müdürleri Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri ile Mandal'ın ortağı Ali Akkaş ise G.A.'ya yönelik cinsel istismara yardım etmek suçundan 8 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

EKPSS kura başvurusı ne zaman yapılacak? İşte detaylar EKPSS kura başvurusı ne zaman yapılacak? İşte detaylar

Konya Bölge Adliyesi 7'nci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği hapis cezalarını onayladı ve sanıkların temyiz başvurularını reddetti. Bu kararla birlikte, olayla ilgili yargılama süreci sona erdi.