MİT, İçişleri Bakanlığı’nın Terörden Arananlar Listesi’nde Yeşil Kategoride bulunan PKK/YPG Kamışlı Batı Sektör sözde Komutanı 'Seydo Kod' adıyla bilinen Halil Tekin'in Kamışlı’da yürüttüğü operasyonla etkisiz hale getirdi.

Terör örgütü üyesi Tekin, uzun zamandır MİT tarafından gröev sevrilen özel ekip tarafından mercek altına alınıyordu.

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı

Eylemleri ve görüşmeleri deşifre edildi. Düzenlenen detaylı ve hassas saha çalışmaları kapsamında Kamışlı’da yapılan nokta operasyon ile Halil Tekin etkisiz hale getirildi.

Halil Tekin'in kimdir, faaliyetleri nelerdir?

PKK/YPG terör örgütüne 2007 yılında dahil oldu. 2007-2015 yıllarınd Irak/Kandil ve Gare noktalarında faaliyetlerini yürüttü.

2015 yılında Suriye sahasına geçiş yaptı. PKK/YPG üst yöneticileri tarafından Ayn El Arab ve Münbiç bölgesinde görev veirlmesi üzerine geçti.

2015-2017 sürecinde örgütün sabotaj sorumlusu olarak eylemerlini gerekleştirdi. 2018 yılında Tabka’da sözde Alay Komutanlığı görevi verildi.

2020 itibarıyla Kamışlı Batı Sektör sözde Komutanı olarak atandı.

Aile üyelerinin hespi PKK’lıydı

Ailesinde pek çok kişinin PKK/YPG olduğu belirlenen Halil Tekin'in, kendisi gibi örgüte üye olan olan babası İbrahim Tekin de 1992 senesinde TSK tarafından düzenlenmiş olan operasyonda etkisiz hale getirilmişti.