Bakan Koca, Türkiye'nin Gazze'deki acil duruma müdahale etmek amacıyla 10 kargo uçağı, bir gemi, 8 sahra hastanesi, 20 ambulans, ventilatörler, kuvözler ve jeneratörler içeren 666 tonluk yardımı Mısır'a ulaştırdığını açıkladı. Ayrıca, Mısır'da bulunan kanser hastalarının Türkiye'ye transferi için gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, 27 hasta ve 13 refakatçinin Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına ait uçaklarla Türkiye'ye getirildiğini ifade etti.

1215561-1611516927

Meteoroloji Açıkladı: Şiddetli Yağışlara ve Sel Riskine Karşı Dikkatli Olun Meteoroloji Açıkladı: Şiddetli Yağışlara ve Sel Riskine Karşı Dikkatli Olun

Bakan Koca, Türkiye'nin Gazze'deki acil duruma müdahale konusundaki çabalarının diplomatik ve sahada artarak devam edeceğini vurgulayarak, Mısır'ın gemiyle yardım gönderme ve Refah Sınır Kapısı üzerinden hasta transferine izin verme konusunda Türkiye'ye izin verdiği ilk ülke olduğunu belirtti. Gazze ve Mısır'da kurulması planlanan sahra hastaneleriyle ilgili olarak da çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Sağlık Bakanı, Türkiye'den gönderilen 20 kişilik sağlık ekibinin bölgede hastaları değerlendirmek üzere gönderildiğini ve ihtiyaç olan branşlarda takviye edileceğini ifade etti. Koca, Türkiye'ye getirilen hastaların tamamının kanser hastası olduğunu belirtirken, önümüzdeki günlerde daha fazla hastanın Türkiye'ye getirilmesi için çalışmaların devam edeceğini açıkladı.