Milli Savunma Bakanlığı, kendi bünyesindeki kurumlarda istihdam edilmek üzere yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Bu alımlarda KPSS şartının aranmayacağı belirtilirken, 1829 kişilik büyük bir kontenjan açıldığı belirtildi. İşte alımlarla ilgili detaylar...

Başvurular ve Son Tarih:

Başvurular, İşkur üzerinden yapılacak ve son başvuru tarihi 29 Nisan 2024 olarak belirlendi.

Alım Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış, 36 yaşından gün almamış olmak,
  • Kamusal haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
  • Askerlikle ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,
  • Başvurunun son tarihi itibarıyla iş gücü taleplerinde belirtilen bölümlerden mezun olmak veya son başvuru tarihi itibarıyla ilanda belirtilen mesleki yeterlilik belgesi/ustalık belgesine sahip olmak ve belirtilen diğer özel şartları sağlamak.

Alımların Yapılması: Açık iş pozisyonları için sözlü/uygulamalı sınav yapılacak ve sınava açık iş gücü miktarının 4 katı oranında aday kabul edilecek. Sınavda başarılı olanlar arasından noter huzurunda kura çekimi yapılacak.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar

Kura Çekimi: Kura çekimi, Millî Savunma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi'nde (Ankara) 16 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 10:00’da noter huzurunda gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgi için ilgili kurumun İşkur üzerindeki ilanı incelenebilir.