Milli İstihbarat Akademisi, 2024 yılı güz döneminden itibaren yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci almaya hazırlanıyor. Bu programlar, üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren ilgili lisans programlarından mezun olan ve belirlenen başvuru koşullarını karşılayan adaylara kapılarını açacak.

Akademi, kapsamlı bir alan yelpazesi sunarak istihbarat, güvenlik, siber güvenlik, kriptoloji, uydu-uzay sistemleri, yapay zeka ile veri analitiği gibi konularda eğitim verecek. Eğitim faaliyetleri, akademisyenler tarafından yönetilen enstitüler aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Kara yolunda canlı yayın yaparken kamyon çarptı, hastanede hayatını kaybetti Kara yolunda canlı yayın yaparken kamyon çarptı, hastanede hayatını kaybetti

Bununla birlikte, akademinin temel faaliyet alanlarından biri de bilimsel araştırmalar yapmak, Ar-Ge projeleri geliştirmek ve yürütmek olacak. Bu çerçevede, istihbarat ve güvenlik alanında bilimsel bilgi üreterek bu birikimi uluslararası literatüre aktarma hedefleniyor. Aynı zamanda, nitelikli ve dünya ile entegre bir istihbarat çalışmaları topluluğu oluşturulması planlanıyor.

Başvuru süreci Nisan ayında duyurulacak olan akademide adayların ALES, dil puanı ve lisans derecesi yanı sıra bir niyet mektubu yazmaları bekleniyor. Başvuruları kabul edilen adaylar, yazılı ve sözlü bilimsel sınavlara tabi tutulacak. Mezun olan öğrenciler, aldıkları diplomanın YÖK tanınırlığına sahip olacak ve tamamladıkları tezler YÖK ulusal tez merkezinde yayınlanacak.

Milli İstihbarat Akademisi Başkanlığı'nı Prof. Dr. Talha Köse yürütüyor. Köse, akademik geçmişinde Boğaziçi Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, George Mason Üniversitesi gibi önemli kurumlarda görev almış bir isim olarak dikkat çekiyor.