Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanı Mehmet Uçum, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Çalışma Bakanı Vedat ıkhan'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, ülkedeki kanunlarının köklü bir düzenleme sürecine gireceğini açıkladı. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Ocak tarihindeki Ortak Paylaşım Forumu'nda iş hayatındaki kanunlarla ilgili değişikliklerin müjdesini vermesinin ardından geldi.

Sınıf öğretmeni okulun bahçesinde sopayla darbedildi Sınıf öğretmeni okulun bahçesinde sopayla darbedildi

Toplantı, işçi ve işveren temsilcilerinin yer almadığı bir formatla gerçekleşti. Uçum, bu sürecin yürütme organı tarafından tek başına yürütüleceğini belirterek, düzenlemenin tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. Bu durum, iş hayatındaki düzenlemelerin hangi yönde ilerleyeceği konusunda belirsizlik yaratmış durumda.

Geçmişte, 20 Ekim 2023 tarihinde yapılan Üçlü Danışma Kurulu toplantısında iş hayatındaki düzenlemeler için ortak komiteler kurulması kararı alınmıştı. Ancak 10 Ocak'taki teknik komite çalışması sonrasında Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanı Uçum'un öncülüğünde, Adalet Bakanı Tunç ve Çalışma Bakanı Işıkhan'ın da katılımıyla bir toplantı düzenlendiği bildirildi.

Uçum, bu sürecin uzun bir hazırlık döneminden geldiğini belirterek, 2019'dan bu yana 14 çalıştay ve 10 çalışma grubu toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu çalışmaların birikimiyle oluşturulan politika belgesinin amacının mevzuat dağınıklığını gidermek, güncellemek ve yenilemek olduğunu vurguladı. Adalet Bakanı Tunç da toplantıda yaptığı açıklamada, mevcut kanunlardaki çelişkileri giderme niyetinde olduklarını belirterek sürece destek vereceklerini ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan da bu süreçte tüm ekibiyle katkı sağlamaya hazır olduklarını açıkladı.