Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda yaptığı açıklamayla gastronomi liselerinin açılacağını duyurdu. Bakan Tekin, çocuklara turizm ve seyahat alışkanlığı kazandırmak için yapılan çalışmalar kapsamında gastronomi liseleriyle ilgili bir programın önümüzdeki günlerde paylaşılacağını belirtti.

Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak

Turizm ve Seyahat Alışkanlığı İçin Yerel Kültür Bilinci

Bakan Tekin, çocukların turizm ve seyahat alışkanlığı kazanmalarının ilk adımının kendi çevrelerini, mahallelerini ve içinde bulundukları kültürü tanımak olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda, illerde Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri ile iş birliği yaparak çocuklara şehirlerini veya bölgelerini tanıma fırsatı sunulacağını ifade etti. Müfredat revizyonlarına bu konunun önemli bir parçası olarak odaklanılacağını belirtti.

Gastronomi Liseleri ile Sektöre Katkı

Bakan Tekin, meslek liselerini sektörle iş birliği içinde revize etme zorunluluğuna dikkat çekti. Turizmle ilgili liselerin tematik hale getirilmesi için çaba harcanacağını belirterek, "Önümüzdeki günlerde sizlerle gastronomi lisesi alt başlığıyla bir programı paylaşmış olacağız. Bu program, Anadolu yemekleri, annelerimizin reçeteleri, Osmanlı ve Selçuklu mutfağı gibi zengin konuları içerecek. Ayrıca, bu mutfağın nasıl servis edilmesi gerektiğine dair uygulamalara ve bilgilere odaklanacak" şeklinde konuştu.