Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Ümraniye'de yaptırılan Necmettin Öztürk İlkokulunun açılış törenine katılarak önemi açıklamalarda bulundu. Tekin, "Maalesef, herkes 'Yapılmalı, yapsın, yapsınlar...' gibi cümleler kuruyor ama Millî Eğitim öyle değil... Ben o yüzden 'Yapsınlar.' diyenlerin yerine, 'Haydi beraber yapalım.' diyenleri gerçekten çok seviyorum, kendilerine minnettarım." diye konuştu.

Tekin, sözlerine şöyle devam etti: "Öğretmen arkadaşlarımızla beraber bizim üzerimize düşen vazife, bu okula gelecek çocuklara; ülkeye, devlete, topraklara, coğrafyaya hizmet etmiş herkesi hayırla yad etmelerini öğretmek. Dolayısıyla siz okulu bize teslim ettiniz, biz de öğretmenlerimizle beraber sadece Necmettin Bey için değil bu ülkeye, bu coğrafyaya hizmet etmiş her kim varsa onları hayırla yad edecek, her daim arkalarından dua edecek bir kuşak yetiştirmek istiyoruz. Biz bu yoldayız, bu yolda da toplumun bütün kesimlerinden destek bekliyoruz. "

Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul inşa etmeye, çocukların eğitim öğretimde yaşadıkları ortamları fiziksel açıdan iyileştirmeye çalıştıklarının altını çizerek "Bu kadar fedakârlık yaparken, bu kadar bu işe sahip çıkarken, bazı illerde belediyelerle bu konuda birlikte yürüyemiyoruz. Nihayetinde bu ülkenin, bu coğrafyanın, o ilin, o ilçenin çocuklarına okul yapacağımızda bize arazi temininde, arazinin hukuki problemlerinin çözümünde, cari giderlerle ilgili olarak belediyenin üzerimizdeki yüklerinde, bize hiç destek olmayan belediyeler var. Tam tersine, mevzuyu yargıya taşıyan belediyeler var." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullara bireysel tüketiciye satılan su fiyatının üç katı kadar pahalı su satan belediyelere sitem ederek "Böyle belediyelerin yanında bir de eğitim öğretim sürecine sürekli destek olan belediyeler var. Ben bu açıdan bize bu anlamda destek olan yerel yönetimlere ayrıca bir parantez açarak teşekkür etmek istiyorum. İnşallah, hep beraber, burada siyasi parti ya da belediye anlamında bir ayrım gözetmiyoruz. Toplumumuzun tamamının sorumluluğunda olan bir konu." değerlendirmesinde bulundu.