Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu, birlikte yemek yedi Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu, birlikte yemek yedi

 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tuzla Bilim ve Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) açılış töreninde yaptığı konuşmada, BİLSEM'lerin sıradan okullar olmadığını vurgulayarak, öğrencileri yeteneklerine göre eğiten kurumlar olduklarını belirtti. Tekin ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle okul sayılarının artacağına yönelik umutlarını dile getirdi.

 Bakan Tekin, Tuzla Bilim ve Sanat Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde eğitim-öğretim altyapısının geliştirildiğini ve öğretmen ile derslik sayısının arttığını vurguladı. 2002-2003 eğitim-öğretim yılında Tuzla'daki öğrenci sayısının 28 bin iken, bu sayının 67 bine ulaştığını ifade etti. Ayrıca öğretmen sayısında da önemli bir artış olduğunu belirtti.

Bakan Tekin, BİLSEM'lerin özel niteliklere sahip olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin yeteneklerine göre eğitildiğini söyledi. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'yı ilçede inşa ettiği 9 okul için tebrik ederken, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle okul sayısının artacağına dair umutlarını dile getirdi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise eğitime verdikleri destekten bahsederek, açılan merkezi "gençler için bulunmaz bir ekosistem" olarak tanıttı.

Programa milletvekilleri, ilçe siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, vatandaşlar ve çocuklar da katıldı.

Sonuç: Milli Eğitim Bakanı Tekin, BİLSEM'lerin sıradan okullar olmadığını vurgulayarak, öğrencilerin yeteneklerine göre eğitildiği kurumlar olduklarını belirtti. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle okul sayılarının artması beklentisini dile getirdi.