Milliyetçi Hareket Partisi, 2024 yerel seçimlerine yönelik aday belirleme sürecini titizlikle yürütüyor. Yapılan başvuruların değerlendirilmesi kapsamında partinin ilkeleri ve Yüksek Seçim Kurulu'nun  adaylık şartları göz önünde bulunduruluyor.

13 Kasım'da başlayan aday adaylığı başvuruları 15 Aralık'ta sona erecek. MHP, aday belirleme sürecinde aday adaylarının toplumda itibarlı olup olmadığını, bulundukları bölgede gerçekleştirdikleri çalışmaları ve partinin ilkelerine uygunluğunu dikkate alıyor.

Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak

Parti, aday adaylarını belirleme sürecinde geçmişte yüz kızartıcı bir suç işleyip işlemediklerini, sabıkalarını inceleyerek değerlendirme yapıyor. Bu kapsamda MHP, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız liderliğinde 15 kişilik bir komisyon oluşturdu. Komisyon, aday adaylarının adli sicil kayıtlarını, YSK'nın belirlediği şartlara uygunluğunu ve seçilmeye engel durumlarını inceliyor.