Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı

Kamu-Sen Genel Başkanı Önde Kahveci , Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Kasım ayına ilişkin enflasyon rakamlarını değerlendirerek, memur maaşlarındaki erimenin boyutuna dikkat çekti. Açıklamasında, temmuz ayında memur maaşlarına enflasyon farkı hariç %6 zam yapıldığını hatırlatan Genel Başkan, bu artışın gerçekleşen enflasyona oranla 4,5 kat geride kaldığını ifade etti.

Maaşlarına yapılan zamın enflasyon karşısında eridiğini söyleyen Genel Başkan, ortalama memur maaşının sosyal yardımlar dahil 25.500 TL olduğunu belirtti. Bu durumda, memur maaşlarının geçen 5 ayda aylık 7.050 TL eridiğini vurguladı. Kasım ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte bu erimenin artacağını ve kamu çalışanları ile emeklilerin ekonomik sıkıntılarının süreceğini söyledi.

Kamu-Sen olarak, maaş artışlarının enflasyon hedefinin gerisinde kalmasının sürdürülebilir olmadığını savunan Genel Başkan, kamu çalışanlarına ve emeklilere piyasa gerçekleriyle örtüşen maaş zammı yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, maaşlardaki erimenin durdurulması için kamu çalışanlarına refah payı verilmesinin zorunlu olduğunu vurgulayarak, yetkilileri bu konuda harekete geçmeye çağırdı.