Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında partisinin 14. Olağan Kurultayı'nın 17 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Bahçeli, bu önemli açıklamayı MYK toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında paylaştı.

Bahçeli, konuşmasında Türkiye'nin zaman kaybetmeye tahammülü olmadığını ve millet iradesinin yerel yönetimlere yansımasını amaçladıklarını belirtti. Aynı millet iradesinin 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde tezahür ettiğini ve bu iradenin yerel yönetimlerde de yansımasını görmeyi hedeflediklerini ifade etti. Bahçeli, "Türkiye’nin zaman kaybetmeye tahammülü yoktur. Yerel seçimlere heyecanla hazırlanıyoruz." dedi.

MHP olarak yeni projelerle güçlerine güç katacaklarını dile getiren Bahçeli, partinin milletle her zaman bağının olduğunu vurguladı. Ayrıca, 17 Mart'ta gerçekleşecek olan 14. Olağan Kurultay'ı için siyasetteki amaçlarının "gök kubbede hoş bir sada bırakmak" olduğunu ve hizmet edenin himmet göreceğini belirtti.

Devlet Bahçeli ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye açılan kapatma davasını hızlandırmasını istedi ve adaletin hemen yerine gelmesini talep etti.

Et fiyatlarını aracı ve tüccarlar artırıyor Et fiyatlarını aracı ve tüccarlar artırıyor

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik açıklamalarına da değinen Bahçeli, Tanrıkulu'nu sert bir dille eleştirerek onun ağzının düşman ağzı olduğunu ifade etti. Bahçeli, CHP yönetiminin Tanrıkulu'na gereken cezayı vermekten imtina etmesini eleştirerek bu tavrın kabul edilemez olduğunu söyledi.