Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz'ın açıklamalarına göre, Türkiye genelinde yaşanan yüksek sıcaklıkların yerini cuma gününden itibaren yağışlara bırakması bekleniyor. Bu durum, Mart ayının sonundan itibaren ülke genelinde gözlemlenen sıcak hava dalgasının sona ereceğini işaret ediyor.

Şahbaz, özellikle Marmara ve kıyı Ege bölgelerinde görülen toz taşınımının azalacağını belirtti. Ancak, bu etkinin hala devam ettiği bölgelerde ise bugünden itibaren azalması bekleniyor.

Şahbaz, sıcaklıkların da azalacağını ve cuma gününden itibaren ülke genelinde mevsim normallerine yaklaşacağını söyledi. Bu durum, özellikle son dönemde sıcaklık rekorları kıran bölgeler için bir rahatlama olacak. Ancak, önümüzdeki günlerde yağışlı hava şartlarının etkili olması bekleniyor.

Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

Çarşamba ve perşembe günleri yüksek basınç sisteminin etkisi altında olacakken, Doğu Karadeniz'in bazı bölgelerinde yağış görülmesi bekleniyor. Özellikle Sinop ve Samsun çevresinde çarşamba günü yağış beklenirken, perşembe günü Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde sağanak yağışlar öngörülüyor. Bu yağışlar, bölgedeki tarım ve su kaynakları açısından önemli bir destek olabilir.