Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz bölgesi ile Kars, Ardahan ve Erzurum çevresinde kuvvetli yağışlara dikkat çekiliyor. Yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Bu yağışların özellikle Doğu Karadeniz'in belirli bölgelerinde ve Kars, Ardahan, Erzurum illerinde yer yer kuvvetli bir şekilde görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, iç ve batı kesimlerde ise hafif bir artış göstereceği öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönünden eseceği ve güney kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Vatandaşların dikkatini çeken bir diğer konu ise kuvvetli yağış uyarısı. Doğu Karadeniz'in yanı sıra Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu yağışların 21 ila 50 kg/metrekare arasında olması öngörülüyor. Bu durumun olumsuz etkilere yol açabileceği göz önünde bulundurularak, halkın dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.