Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Pazar günü ülke genelinde meydana gelecek hava olaylarına dair önemli uyarılarda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanı Yüksel Yağan, özellikle Batı Karadeniz, İç Ege, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların 8-10 derece düşeceğini ve kar yağışının beklendiğini bildirdi.

Yağan, yaptığı açıklamada, 25 Kasım Cumartesi günü Güney Ege'de çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklentisi olduğunu belirtirken, Muğla, İzmir'in güneyi, Aydın ve Antalya Körfezi'ni kapsayan bölgelerde yoğun yağış beklediklerini ifade etti. İç Ege bölgesinde de kuvvetli yağış öngörüldüğünü dile getiren Yağan, Pazar günü ise ülkenin genelinde özellikle düşük rakımlarda kuvvetli yağmur, yüksek rakımlarda ise kar yağışları beklediklerini açıkladı.

Et fiyatlarını aracı ve tüccarlar artırıyor Et fiyatlarını aracı ve tüccarlar artırıyor

Batı bölgelerinde etkili olacak rüzgarlar nedeniyle ülkenin büyük bir kesiminde kuvvetli rüzgar olayları yaşanacağını belirten Yağan, güneyli ve kuzeyli rüzgarların etkisi altında kalacaklarını ve rüzgar hızlarının yer yer 90 kilometre/saatin üzerine çıkabileceğini vurguladı. Ayrıca, denizlerde fırtına ve tam fırtına durumlarına dikkat çekti.

Yağan, 26 Kasım Pazar günü hava sıcaklıklarının 8 ile 10 derece düşeceğini ve bu düşüşle birlikte özellikle Batı Karadeniz, İç Ege, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışları görüleceğini söyledi. Bu süreçte kuvvetli rüzgarların soba zehirlenmelerine neden olabileceğine dikkat çeken Yağan, vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.