Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava durumu değişiklikleri bekleniyor. İşte Meteoroloji'nin uyarıları ve tahminlerine göre hava durumu detayları şu şekilde;

Marmara, Ege'nin kuzeyi, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusu bölgelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar yer yer gök gürültülü sağanaklarla birlikte görülebilir. Özellikle Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağışlar görülebilir.

Yağış alan bölgelerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın sıcaklıkların devam etmesi öngörülüyor. Önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor.

Genellikle kuzeyli yönden esen rüzgar, ülkenin güney bölgelerinde güneyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette olacak. Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında ise kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) etkili olabilir.

Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu

Kuvvetli Yağış Uyarısı

 Trabzon'un doğu kesimleri, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde beklenen kuvvetli sağanak yağışların yer yer çok kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor (21-75 kg/m2). Bu nedenle sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgarlar etkili olabilir (40-60 km/saat). Bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.