Yeni Müfredata Göre Öğretmen Atamalarında Öne Çıkacak Branşlar Belli Oldu! İşte Detaylar Yeni Müfredata Göre Öğretmen Atamalarında Öne Çıkacak Branşlar Belli Oldu! İşte Detaylar

Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Bu hava durumu, (Kayseri, Niğde ve Rize dışında kalan yerler hariç) aralıklı ve yerel sağanak yağışlarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışları içerecektir. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bilecik, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hava sıcaklıkları, ülkenin kuzeydoğusunda mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında olacaktır.

Rüzgarın batı kesimlerde kuzey, iç ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin edilmektedir.

Bu doğrultuda, kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir. Ayrıca, kuvvetli rüzgarlar nedeniyle olası olumsuzluklara karşı da dikkatli olunmalıdır.