Darbe girişiminin ardından FETÖ soruşturmasının başlatılmasıyla toplamda 70 bin memur görevden alındı. Memurların görevden alınması ile ortaya çıkan görev boşluğunun uzun sürmemesi için devlet atamaları hızlandırarak, iş ilanları vermeye başladı. Bu kapsamda birçok kamu kurum ve kuruluşu, memur alımı için harekete geçti. Bakanlıklardan gelen ilk iş ilanı ise Adalet Bakanlığı'ndan oldu. Bakanlık yaptığı açıklamada lise mezunu 3 bin 721 memuru işe alacağını belirtti. Memurların işe alınacakları görevler de aynı açıklamada yer aldı.

Lise Mezunları Sınavsız İşe Alınacak
Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri için lise mezunlarını sınavsız olarak işe alacak. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı iş ilanına göre göreve alınacak memurların görevleri ve görevlere getirilecek kişi sayıları şu şekilde olacak: 3 bin 258 İnfaz Koruma Memuru, 15 Kaloliferci, 201 Büro Personeli, 63 Sağlık Personeli, 49 Teknisyen, 121 Şoför, 14 Aşçı. Kişi sayıları da belirlenen görevlere sözleşmeli olarak başvuruda bulunmak isteyen adayların ise bazı şartlara uygun olması gerekecek.
Bakanlığın sözleşmeli işe alımlarda aradığı ilk şart, kişilerin Türk vatandaşı olması. Sonrasında askerliğini yapmış olmak ya da erteletmiş olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak gibi bir takım şartlar aranacak. Bunun yanında 1 yıldan uzun süre kasten işlenen suçtan cezaevinde yatanların göreve alınmayacağı belirtildi. Ek olarak kişilerin hizmet vereceği görev hakkında daha önceden bilgi ve beceriye sahip olması isteniyor. Göreve alınacak kişilerde aranan şartların detaylı bilgisi ise Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlandı.

Başvurular Eylül Ayında Başlayacak
Bakanlığın yaptığı resmi açıklamaya göre sınavsız sözleşmeli personel alımları Eylül ayında yapılacak. İş ilanı için başvurular ise 19 Eylül 2016 tarihinde başlayarak, 27 Eylük 2016 tarihinde sonlanacak.