KPSS sonuçlarının açıklanması sonrasında adaylar, branç sıralamalarının da açıklanması için bekliyordu. Ve bugün bekleyiş sona ererek, adayların KPSS sonuçlarına göre branş sıralamaları da açıklandı. Bugün açıklanan sonuçların erkenden bildirilmesi ise adayları şaşırttı. Bundan önceki yıllarda branş sıralamaları ÖABT sonuçlarının açıklanmasının ardından yayınlanıyordu ancak bu yıl bir ilk yapılarak, sonuçlar erkenden açıklandı.

Bu yıl branş sıralama sonuçları sözleşmeli öğretmen başvurularının başlamasıyla aynı zamanda açıklandı. Başvuruların erken başlaması nedeniyle sıralamalar da erken açıklanmak durumunda kaldı.

ÖSYM Resmi İnternet Sayfasında Açıkladı

ÖSYM, KPSS branş sıralamalarının açıklandığını resmi internet sitesinde duyurdu. Yapılan açıklamada adayların ÖSYM şifrelerini ve T.C. kimlik numaralarını kullanarak, sisteme giriş yapabilecekleri ve böylelikle kendi branşlarındaki sıralamalarını görebileceklerini açıkladı.

Aynı açıklamada branş sıralamalarının herhangi bir resmi belge niteliği taşımadığı adayların kendi branşlarındaki durumlarını görmeleri için yayınlandığı da belirtildi. Adaylar her halde genel sıralamalarının yer aldığı KPSS sonuçları ile tercih yapacak.

Branş Sıralaması Nedir? Neden Açıklanır?

ÖSYM'nin de yaptığı açıklamada belirttiği üzere branş sıralaması lisans sınavına giren adayların kendi alanlarındaki başarılarını görebilmeleri için yayınlanan bir sıralamadır. Tercihlerde kullanılmamakla birlikte açıklanan sonuçlara güven sağlanması açısından adaylara sunulur.

Adaylar tıpkı KPSS sonuçlarında olduğu gibi ÖSYM sitesinden sonuçları kişisel bilgilerini girerek öğrenebilir. Ancak sonuçlar resmi olarak herhangi bir yerde geçerli olmayacaktır. Adaylar yine ilk açıklanan genel sıralamalarına göre atanacaktır. Resmi yerleştirmeler sırasında yapılacak olan her türlü değerlendirme için adayların ÖSYM sistemindeki bilgileri göz önüne alınacaktır.