Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme süreci 1 Ağustos ta başlamıştı  sürecin sonuna gelinirken hakem heyeti ve memursen arasında uzlaşma sağlamadı . Hükümetin teklifi 2024 yılı için toplam yüzde 25 olurken, 2025 yılı içinse yüzde 11 oldu. Memursen başkanı Ali Yalçın ise söz konusu teklifi kabul etmeyerek 2024 yılı için yüzde 70,2025 yılında ise toplam yüzde 45 zam talepleri konusunda ısrarcı olduklarını belirtti.

Çalışma ve sosyal Güveblik Bakanlığında açıklamalarda bulunan Yalçın 'ın açıklamaları şu şekilde;

"Oransal kısımda mutabakat sağlayamadık. Oransal kısım hakeme gidecek ve tahkim süreci başlayacak ama genel toplu sözleşmeye ilişkin oransal zammın dışındaki kısımlarda önemli başlıklarda kazanımlar olduğu gibi 11 hizmet kolunda mutabakatla toplu sözleşme sonuçlandı."

Gözler şu süreçte hakem kuruluna çevrilirken son karar 31 Ağustos tarihinde verilecek.Oy çokluğuyla karar verecek olan kurul 11 üyeden oluşuyor.Karara itiraz yolu da kapalı olacak.

Toplu sözleşme süreciyle ilgili açıklamalar yapan Çalışma Bakanı Vedat IŞIKHAN yaptığı açıklamada 

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir süreç içerisinde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik" ifadelerini kullandı.