Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 22.06.2023 tarihli Resmi Yazı ile Destekleme ve Yetiştirme Kursları (Yaz Okulu İngilizce ve Matematik Dersleri) hakkında bilgi verdi. Bu yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlara yönelik yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarının düzenlendiği belirtildi.

Yaz okulu kapsamında 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda öğrenim gören öğrencilere yönelik açılacak kurslarda, matematik okuryazarlığını güçlendirmek, matematiği sevdirmek ve günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirmek, verileri okuyarak analitik düşünce becerilerini teşvik etmek amacıyla matematik dersi, ayrıca İngilizce dil öğretiminde konuşma ve etkili iletişim becerilerini geliştirmek için İngilizce dersi çerçeve öğretim programları hazırlandığı ifade edildi.

Yaz okulu kapsamında açılan kursların, gönderilen çerçeve programlara uygun olarak yürütülmesi gerektiği belirtilerek ilgili kurum ve kuruluşlara gereken bilgilerin iletilmesi ve uygulamanın sağlanması talep edildi.