Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul müdürlerine önemli bir duyuru yaparak e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinde yapılacak işlemler hakkında bilgi verdi. Yeni eğitim ve öğretim yılına aktarımların tamamlandığı belirtilerek, okullardaki tüm sınıf ve şubelerin "KAPALI" durumda olduğu ifade edildi.

Bakanlık açıkladı: Fahiş fiyat ve stokçuluğa milyonlarca ceza Bakanlık açıkladı: Fahiş fiyat ve stokçuluğa milyonlarca ceza

Müdürlerin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinde problem yaşanmaması için işlem yaparken dikkat etmesi gerekenler belirtilerek açıklama şu şekilde devam etti:

  • Okullarda bulunan tüm sınıf ve şubelerin müdür yardımcısı ve sınıf öğretmenlerinin belirlenmesi için "e-Okul Kurum İşlemleri / Şube İşlemleri / Şube Ekle" ekranından düzenleme yapılmalı ve şube durumları "AÇIK" hale getirilmelidir.

Ayrıca, tüm resmi ve özel ilköğretim kurumlarında anasınıfı, 1. sınıf ve 5. sınıfların kesin kayıt işlemlerinin yapılabilmesi için "e-Okul Kurum İşlemleri / Kayıt İşlemleri / Kesin Kayıt" ekranının kullanım yetkilerinin aktif hale getirildiği belirtilmiştir.

Son olarak, tüm resmi ve özel ilköğretim kurumlarında nakil başvuru, kabul ve onay işlemlerinin de aktif hale getirildiği duyuruldu.