Milletvekili Meclis'te Arıcı Kıyafetiyle Önce Konuştu Sonra Duman Sıktı! İşte O Görüntüler Milletvekili Meclis'te Arıcı Kıyafetiyle Önce Konuştu Sonra Duman Sıktı! İşte O Görüntüler

Milli Eğitim Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi'nin öğretmenlik mesleği ile ilgili kararı doğrultusunda Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik yapma kararı aldı. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından bir resmi yazı yayımlandı.

Yayımlanan resmi yazıda, Anayasa Mahkemesi'nin kararı dikkate alınarak Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik çalışmalarının yürütüldüğü belirtildi. Ayrıca, söz konusu çalışmalara ilişkin sendikaların görüş ve önerilerinin beklenildiği ifade edildi.

Bu kapsamda, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik süre şartlarının değişmesi, sınav şartının kaldırılması gibi önemli değişikliklerin gündeme gelebileceği öngörülmekte.

Değişiklik önerilerinin alınmasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın haziran ayında yeni bir Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu tanımlaması ve yürürlüğe koyması beklenmektedir. 

İşte o resmi yazı...